CANT DE LA COTXA

CANT DE LA COTXA

dissabte, 19 de febrer del 2022

PHILADELPHIA

Any: 1993
Director: Jonathan Demme


Després de llegir el llibre de "En una sola persona" de John irving, vaig recordar aquesta pel·lícula, els seus actors i la música. Vaig pensar que podria anar a buscar-la a la bibilioteca, preparar unes crispetes  i compartir-la amb la resta de cotxes del blog.

La sida 
És una malaltia produïda per un retrovirus anomenat VIH (Virus de la Immunodeficiència Humana). El VIH afecta les defenses de l’organisme (les cèl·lules del sistema immunitari), destruint-les progressivament, de manera que la persona infectada pot patir infeccions produïdes per gèrmens, paràsits i virus que, en persones que tinguessin un sistema immunitari normal, serien inofensives. 

Els primers casos de la sida es van detectar a principis dels anys 80 a Califòrnia. Els malalts presentaven símptomes de pneumònia per un microorganisme normalment innocu, o bé càncers de pell, anomenat sarcoma de Kaposi. Els sistemes de defenses dels malalts fallaven. Els metges van denominar la malaltia síndrome d’immunodeficiència relacionada amb l’homosexualitat, perquè inicialment  pensaven que només afectava a aquest col·lectiu. 


La pel·lícula
Una pel·lícula que tracta la discriminació laboral per raons de salut i orientació sexual. Tom Hanks representa a un advocat que és acomiadat per tenir SIDA, i que decideix denunciar a l'empresa. La seva parella és l'actor Antoni Banderas. L'advocat que el representarà és un altre magnífic actor, el Denzel Washington.

Els actors 


Thomas "Tom" Jeffrey Hanks,
 va nèixer a  Concord, (Califòrnia) el 9 de juliol de 1956.
Ha guanyat dos Oscars, per Philadelphia (1993) i per Forrest Gump (1994), i ha estat nominat tres cops més per BIG (1988), Saving Private Ryan(1998) i Cast Away (2000). El 1996 va devotar com a director amb la pel·lícula Wonders. 



Denzel Washington, va nèixer a Mount Vemon (Nova York), el 28 de desembre de 1954.
L'any 1989 va guanyar l'Oscar al millor actor secundari a Temps de glòria, esdevingué un actor molt valorat a partir de  L'informe Pelicà(1993) i Philadelphia (1993). Aconsegueix l'oscar al millor actor amb la pel·lícula Training day (2002)Ha estat nominat quatre cops per Cry Freedom (1987), Malcolm X (1992), Hurricane Carter (2000), Flight (2013). El 2003 dirigeix Antwone Fisher i  el 2007 The great debaters.



La música

  1.- Streets of Philadelphia (Bruce Springsteen), guanyadora de l'Oscar a la millor cançó original.
  2.- Lovetown (Peter Gabriel)
  3.- It's in your eyes (Pauletta Pearson)
  4.- Ibo lele Dreams come true (RAM)
  5.- Please send me someone to loveshington (Sade)
  6.- Have you ever seen the rain? (Spin Doctors)
  7.- I don't wanna talk about it (Indigo Girls)
  8.- La mamma morta (Maria Callas)
  9.- Philadelphia (Neil Young)
10.- Precedent (Howard Shore)

Us deixem aquí un video de la cançó guanyadora de l'Oscar, esperem que us agradi! 








.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per deixar un comentari! Ens fa molta il·lusió!!