CANT DE LA COTXA

CANT DE LA COTXA

dilluns, 2 de març del 2020

DONES, CIÈNCIA I ECOLOGIA



RACHEL LOUISE CARSON

Biòloga marina i ecóloga precursora del moviment ecologista



No se oía ni el más leve sonido de cantos de pájaros. Yo estaba sobrecogida, aterrada. ¿Qué es lo que está haciendo el hombre de nuestro perfecto y bello mundo?   "Primavera Silenciosa" Rachel Louise Carson
Rachel Louise Carson (Springdale, Pennsylvania, 1907-Silver Spring, Maryland, 1964), estimava la naturalesa i estimava escriure. Els seus llibres han jugat un important paper en la posada en marxa de la consciència ambiental moderna i en el canvi de visió de l'ecologia;  d'una matèria únicament científica a una matèria d'interès social.



Els seus llibres:



  • 1941, Under the Sea Wind. (Bajo el viento oceánico) 
  • 1951, The Sea Around Us (El mar que nos rodea)
  • 1955, The Edge of the Sea.
  • 1962, Silent Spring (Primavera Silenciosa)
  • 1965, The Sense of Wonder (El sentido del asombro)


  • Resultat d'imatges per a "the sea around us"The Sea Around (El mar que nos rodea), producte del seu treball científic, en el que realitza un apassionant viatge per les interioritats del mar.  S'ha convertit en un clàssic indiscutible i ens recorda la imperiosa necessitat de preservar la naturalesa i la vida en totes les seves formes.

    Silent Spring (Primavera silenciosa), un llibre que denuncia l'ús excessiu de pesticides i que va contribuir a iniciar l'actual i moderna consciència ambiental, protegir el medi natural i a fomentar el compromís  que té la humanitat amb el medi ambient per assegurar a la supervivència de les generacions posteriors. La condició de ser dona, amb independència de criteri i amb una gran qualitat per escriure temes científics  d'una forma amena i clara pel públic, van crear-li grans enemics, sobretot en el món industrial i polític.

    Amb aquest llibre i el seu testimoni, va ajudar a crear l'Agència de Protecció Ambiental (EPA) dels Estats Units, i a controlar l'ús del DDT i altres pesticides.

    "Por primera vez en la historia del mundo, todo ser humano está ahora en contacto con productos químicos peligrosos, desde el momento de su concepción hasta su muerte… Se han encontrado en peces en remotos lagos de montaña, en lombrices enterradas en el suelo, en los huevos de los pájaros y en el propio hombre, ya que estos productos químicos están ahora almacenados en los cuerpos de la vasta mayoría de los seres humanos. Aparecen en la leche materna y probablemente en los tejidos del niño que todavía no ha nacido".

    .

    4 comentaris:

    1. Gràcies per descobrir-me aquesta dona. Miraré de saber-ne més.

      ResponElimina
      Respostes
      1. Si mai tens l'oportunitat de llegir-te el llibre de "El mar que ens envolta" creiem que t'agradarà.
        Moltes gràcies Camil.la per comentar, m'alegra saber que allò que escric agrada!

        Elimina
    2. Mai havia sentit a parlar de la Rachel Louise, què interessant! Has llegit algún dels seus llibres? Quin em recomanes a mi?

      ResponElimina
      Respostes
      1. Sí, és una dona molt interessant, m'agrada molt descobrir aquestes grans dones, que sovint passen una mica desapercebudes. Són llibres amb un anàlisi científic però redactats d'una manera entenedora i agradable. Jo només conec els dos que anomenat a dalt, potser et recomanaria el segon que s'endinsa en els oceans i les seves meravelles, al mateix temps que manifesta la necessitat de la seva preservació.

        Elimina

    Moltes gràcies per deixar un comentari! Ens fa molta il·lusió!!