CANT DE LA COTXA

CANT DE LA COTXA

dilluns, 14 de setembre del 2020

LLIBRES ESTIU 2020

 

                             


Hola!! Tornem de les vacances amb un post, bé uns quants sobre els llibres que m'he llegit aquest estiu!

Els he ordenat i puntuat (segons el meu criteri és clar). A cada llibre explico una mica de què tracta i què m'ha semblat. 

I... us volem anunciar que obrirem un compte d'Instagram del blog!! @vibres_blog

Doncs... sense més dilació... comencem!


1. UN AMOR (Alejandro Palomas) 9'5/10 

Any 2018

Editorial Columna 

(Novel·la) 

Aquest llibre tracta sobre l'Amàlia, una dona entranyable i els seus 3 fills, la Sílvia, l'Emma, i el Fer. Explica, entre viatges al passat, el dia del casament de l'Emma amb la Magalí. Parla sobre la por dels fills de quedar-se orfes, la por de la mare de ser rebutjada per la societat i la història de cadascú. És molt bonic i molt divertit amb un humor punyent estil Alejandro Palomas. Si li he de trobar alguna cosa és que m'ha recordat molt a "El temps que ens uneix" un llibre del mateix autor. Els dos expliquen la història d'una família on hi ha un personatge d'edat avançada i molt divertit, però en aquest tot passa en un dia i en canvi l'altre abasta uns quants anys de la família. Aquest autor escriu llibres que tracten la realitat de la societat d'una manera molt original i divertida aconseguint que els llegeixis amb un somriure permanent. D'ell us recomano el llibre "Un Fill".


2. TEMPS DE CENDRES (Jordi Molist)  9'5/10

Any 2013

Editorial Columna   

(Novel·la històrica)

Aquesta novel·la històrica és la segona part del llibre "Promet-me que seràs lliure" però es pot llegir perfectament sense haver llegit la primera. Ens explica les aventures d'en Joan de Llafranc i la seva dona l'Anna. Et transporta des de la Roma dels Borgia, els catalanis i el Papa Alexandre VI fins a la Barcelona de la inquisició i de la pesta. Tant la família Borgia com el protagonista foren persones que van existir i una part de la història és real. Jordi Molist escriu d'una manera que t'endinsa al llibre, et fa patir pels personatges, odiar-los i plorar per ells. És el primer llibre que em llegeixo d'ell i m'ha agradat molt. És un llibre que quan l'acabes vols parlar-ne amb algú, però la cotxa viatgera se'l va acabar un mes més tard i jo ja no volia comentar! És bastant més gruixut que el que he valorat com el millor però tenen la mateixa puntuació així que realment estan empatats.


3. EL FIBLÓ (Sílvia Soler) 9/10 

Any 2019

Editorial Columna

(Novel·la)

L'Ignasi, la Laura i la Judit hereten la casa d'Alella i decideixen arreglar-la per vendre-la. S'hi estan gairebé un any, un any que els servirà per remoure el seu passat. Un passat marcat per la mort prematura de la seva mare i l'abandó del seu pare. Un productor de teatre, una escriptora i una actriu que recordaran o descobriran com és ser germans, ser pares i ser tiets. La Sílvia Soler escriu d'una manera senzilla però directa. Aquest llibre és el segon que em llegeixo seu i he de dir que aquest m'ha agradat més, l'altre està a la posició número 8!



PD. Com podreu observar més endavant, l'editorial columna ha monopolitzat l'edició de llibres en català je je! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per deixar un comentari! Ens fa molta il·lusió!!