CANT DE LA COTXA

CANT DE LA COTXA

diumenge, 13 de novembre del 2022

FAHRENHEIT 451


"No hace falta quemar libros si el mundo empieza a llenarse de gente que no lee, que no aprende, que no sabe..." (Ray Bradbury) 

Fa uns dies la Natalia ens va recomanar aquest llibre, feia temps que teníem ganes de llegir-lo i després d'escoltar la seva opinió vam decidir que havia arribat el moment. És un llibre sorprenent, curt però intens, que no et deixa indiferent i que et fa reflexionar sobre l'actualitat.
 
Fahrenheit 452 és una distopia sobre una societat de futur en la que s'aposta per una felicitat basada en la ignorància. Un món on està prohibit llegir, perquè llegir obliga a pensar i a qüestionar-se, on les persones es converteixen en borrecs a causa dels missatges, programes televisius que els arriben a casa i per l'excessiu consum d'oci i béns materials. 

Montag, el protagonista, pertany a una estranya brigada de bombers que no es dediquen a apagar focs, la seva tasca és cremar llibres.  De fet, el títol del llibre va relacionat amb la temperatura necessària per tal de cremar paper. 

Una novel·la de ciència-ficció amb una trama original i irònica  que t'aboca  a recordar que a la vida real i en diferents moments de la història ja s'ha portat a terme la crema  de llibres i  la persecució del lliure pensament.


"Sin bibliotecas, ¿Qué tenemos? Ni pasado ni futuro." 

Ray Douglas Bradbury (Waukenaun, Illinois, 1920 - Los Ángeles, California, 2012) va ser un escriptor estatunidenc, conegut principalment pels seus llibres de ciència-ficció.

Es guanyava la vida venent diaris. Va tenir una formació autodidacta, passava les nits a la biblioteca. L'any 1943 va deixar el treball de venedor i es va dedicar a escriure a temps complert. Va publicar més de 400 relats i va  ser l'any 1950 quan va començar la seva fama literària, amb la publicació de Cròniques Marcianes. L'any 1951 publica L'home il·lustrat i el 1953 FaHrenheit 451 una novel·la que va trigar poc més d'una setmana  en escriure . 

Va morir als 91 anys. Va demanar que a la seva tomba hi hagués aquesta inscripció "Autor de Fahrenheit 451"

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per deixar un comentari! Ens fa molta il·lusió!!