CANT DE LA COTXA

CANT DE LA COTXA

dissabte, 29 d’abril del 2023

PASTÍS DE XOCOLATA I PLÀTAN

Avui volem compartir aquesta recepta que fa dies ens vàreu demanar i vam trobar a Crijoarmael. La vam preparar per a un aniversari on hi havia algunes persones amb intolerància  a la lactosa i va agradar tant que l'hem fet moltes vegades des de llavors. Us demanem disculpes per la demora en publicar-la, però tal com diu el refrany, "val més tard que mai". Esperem que la prepareu ben aviat i la gaudiu tant com nosaltres.


Ingredients (aprox. 6-8 racions):
  • 2 plàtans, si són madurs millor
  • 2 gots de farina
  • 1 got de beguda vegetal (soja/civada...)
  • 1 got de cacau en pols
  • 1 got de sucre
  • 1/2 got d'oli d'oliva
  • mitja cullerada de cafè de canyella
  • un polsim de sal
  • 1 sobre de llevat 

Aquesta foto és d'un dia que vam decidir fer magdalenes per celebrar una ocasió  especial, tot i que gairebé sempre fem pastís. Com que les magdalenes són més petites, el temps de cocció és inferior, en uns 15 minuts solen estar llestes. 

Preparació:
  1. Barrejar el plàtan tallat a trossos amb el sucre fins que quedi una pasta homogènia.
  2. Afegir-hi l'oli, la beguda vegetal, el cacau i la canyella, triturar amb la batedora.
  3. En un bol posar la farina tamisada, el llevat i la sal. Remenar bé i tot seguit abocar-hi la barreja anterior. Remenar bé amb una espàtula, us quedarà una massa molt espessa.
  4. Untar un motlle amb oli i  abocar-hi la massa.
  5. Coure al forn, preescalfat a 180º uns 30-40 minuts. Abans de treure del forn comprovar amb un escuradents que estigui cuit.

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per deixar un comentari! Ens fa molta il·lusió!!