CANT DE LA COTXA

CANT DE LA COTXA

dijous, 23 de maig del 2024

LLUNA PLENA


"En mig de la foscor, la lluna plena il·lumina els records més amagats"

Aki Shimakazi


Per Sant Jordi ens van regalar aquest llibre, una petita gran obra que explora temes universals com l'amor, la vellesa i els secrets que amaguen les nostres vides. 

Lluna plena, ens transporta a la vida de Tetsuo i Fujiko Niré, una parella que han anat a viure a una residència per a gent gran. La Fujiko, afectada per l'Alzheimer, ha oblidat completament els anys de matrimoni amb el Tetsuo i creu que són promesos. Aquesta situació obliga a Tetsuo a reviure i redescobrir el seu amor, mentre intenta gestionar les revelacions doloroses que la malaltia treu a la llum.

Shimakase ens ofereix una finestra a la vida íntima d'aquesta parella que, malgrat els desafiaments, troba la manera de mantenir viu el seu vincle, retrata amb delicadesa els estralls de l'Alzheimer i com afecta no només a la persona que el pateix, sinó també als seus éssers estimats.  Una novel·la que ens mostra com l'amor veritable pot sobreviure a les adversitats més dures, transformant-se i adaptant-se a noves realitats. 

La capacitat de l'autora per abordar els temes complexos d'una manera senzilla,  fa que la lectura d'aquest llibre sigui fluida, permetent-te connectar fàcilment amb la història i els personatges, alhora que et convida a reflexionar sobre qüestions profundes de la vida i les relacions humanes. Shimakase aconsegueix crear una obra que captiva i commou alhora. Una obra que perdura en el record. 

Ens va passar una cosa realment curiosa mentre llegíem aquest llibre. Vam compartir amb l'amic Pep, que dirigeix obres de teatre, la idea que aquesta obra podria ser representada teatralment. Uns dies després, unes amigues es van regalar dues entrades de teatre i quina va ser la nostra sorpresa en descobrir que l'obra que havien triat era "Lluna plena", sense saber que ens acabàvem de llegir el llibre. La sorpresa i la coincidència inesperada va afegir un nivell extra d'emoció i significat a la representació que va tenir lloc en un teatre petit i acollidor de Barcelona el "Heartbreak Hotel".

Després d'aquesta màgica experiència, vam decidir regalar-li aquesta vivència al nostre amic, amb l'esperança que la gaudeixi tant com nosaltres.

Petits descobriments: L'autora viu al Canadà i la publica els llibres en francès. Aquest, porta el títol "Sémi", que significa cigala en japonès, una paraula que la protagonista, Fujiko, menciona sovint.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per deixar un comentari! Ens fa molta il·lusió!!