CANT DE LA COTXA

CANT DE LA COTXA

dilluns, 3 de juny del 2019

UNA SETMANA SENSE PLÀSTICS, UNA SETMANA PER CONSCIENCIAR I AVANÇAR



Avui comença la setmana sense plàstics, una iniciativa proposada per Zero Waste (residu zero) que consisteix en deixar d'utilitzar, durant aquesta setmana, productes que portin embolcalls de plàstic. Molta gent s'ha sumat a aquesta reivindicació cap als establiments plens  d'embolcalls absolutament innecessaris: brioxeria amb una bosseta de plàstic individual dins d'una bossa més gran, julivert dins una capseta de plàstic o plàtans embolicats individualment i amb la seva corresponent safata...

 
Plàstic, plàstic i més plàstic! Anar a comprar sense emportar-te'n és gairebé impossible.  Només cal mirar les xifres, per espantar-se:
 
-Cada dia s'aboquen 30 milions de llaunes i ampolles de plàstic a Espanya.
-S'han trobat plàstics a 10.000 metres de profunditat.
-L'illa de plàstics del Pacífic és més gran que Espanya, França i Alemanya juntes, pesa 80.000 tones i fa 1,6 milions de kilòmetres quadrats.
-A l'any 2050, si seguim així, hi haurà més plàstics que peixos al mar.
 
És normal? No veiem que ens carreguem el planeta? No som conscients  que no és un problema de les futures generacions? És el nostre problema i si no canviem ara, ja no hi haurà marxa enrere.
 

El món és de tots, cuidem i estimem la nostra Terra, que tants anys ens ha acollit.

 
Resultado de imagen de naranjas cortadas envueltas en plastico  Comencem per una setmana, compartim aquest missatge, no agafem bosses de plàstic al super i intentem anar a granel. Demostrem als supermercats, marques i altres establiments que NO volem aquests embolcalls inútils, que ja no ens serveix l'excusa de que "els clients ho demanen". Hem d'animar a tanta gent com sigui possible a participar-hi. El canvi és a les nostres mans.
 
 

Segur que hi ha una botiga a granel al teu municipi, sinó mira a l'armari de la cuina, segur que tens ingredients per fer unes magdalenes per esmorzar demà o pa de pipa. A algunes ciutats hi ha màquines on podràs omplir el teu envàs de llet, segur que al forn de pa de la cantonada pots portar la teva pròpia bossa i que a la teva carnisseria de confiança no els importa que portis la carmanyola. Canvis tant senzills que fan que aquest món, el nostre món, avançi cap a un futur més sostenible, i no la porqueria de futur cap a la que ens dirigim a 120km per hora.
 
Aquí teniu un parell de videos on podreu trobar més informació sobre els plàstics.
 
 
Per més informació: https://es.greenpeace.org/es/
 
Gràcies a tothom que avui ha menjat amb carmanyola.
Gràcies a tothom que avui ha anat a comprar amb una bossa reutilitzable.
Gràcies a tothom que avui ha begut el cafè en una tassa.
Gràcies a tothom que avui ha fet el possible per el nostre món.
 
GRÀCIES A TOTS ELS QUE LLUITEM PER UN DEMÀ MILLOR.
 

5 comentaris:

  1. Així és com tenim que actuar des d'ara endavant i fer una vida sense plàstics

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí i tant! Hi ha gent que proposa allargar aquest repte 21 dies per convertir-ho en un hàbit. Nosaltres ho intentarem!

      Elimina
  2. És responsabilitat de tots tenir cura del nostre planeta, ens deixa que hi visquem per tant és responsabilitat nostra fer que es mantingui en condicions pels que hi visquin en un futur. Felicitats pel teu blog!

    ResponElimina
  3. Si senyora!! 👌👌👌👌👌👏👏👏👏

    ResponElimina

Moltes gràcies per deixar un comentari! Ens fa molta il·lusió!!