CANT DE LA COTXA

CANT DE LA COTXA

dissabte, 29 de juny del 2019

21 DIES SENSE PLÀSTIC

Sí, ho hem aconseguit!, hem estat 21 dies sense comprar (gairebé) plàstic, i això vol dir, que potser ja tenim l'hàbit... Dic gairebé,  perquè  davant la necessitat i les dificultats de trobar-ho sense plàstic, hem acabat comprant  3 coses que en portaven:
-paper higiènic
-compreses
-caramels per a la gola

LA NOSTRA EXPERIÈNCIA


La veritat és que, un cop t'hi poses, no és tan difícil.  Sí que  has de planificar més la compra per tal de sortir amb tots els estris de casa i destinar-hi una mica més de temps, ja que és molt difícil, per no dir impossible comprar la major part de coses al supermercat. També és cert que deixes de passar desapercebut, generes opinió,  hi ha gent que et felicita, n'hi ha que et mira com si estesis fent alguna cosa estranya, i d'altres que  no entenen massa bé el perquè d'aquest canvi.


Fins que no vam començar a fer-ho no ens vam adonar de la quantitat de plàstic que compràvem, per cada tipus de fruita i verdura, una bossa. Pel  peix i la carn encara és pitjor: la safata on els col·loquen, el plàstic que els envolta, paper plastificat per separar les diferents peces que compres, una bossa i una altra bossa per si de cas!

Aquesta és una llista de les coses que ens hem anat  trobant, que abans compràvem habitualment i que ens ha costat aconseguir-les sense plàstic, i com ho hem resolt:

Sabó - reutilitzem l'oli de "fregir" i fem sabó de rentadora i de mans.

Pasta de dents - la fem natural i envasada en pots reciclats de vidre. (En una futura entrada, si voleu, ja us en donarem la recepta).

Carn i peix - anem a la peixateria i a la carnisseria amb carmanyoles.

Resultado de imagen de ir a comprar con tupperFruita - anar a fruiteries amb cistella de vímet, també pots comprar una síndria al super , enganxar el seu tiquet directament i d'altres fruites si n'has comprat  i no cal agafar bossa (sempre que al super hi estiguin d'acord és clar).

Cremes - les fem naturalment i envasades en pot de vidre.

Cacau per als llavis - el fem a casa, envasat en pots de vidre reutilitzats.

Pa - anem al forn amb una bossa de roba, però el pa de "pita" davant les dificultats de trobar-lo,  l'hem après a fer.

Entrepans i sushi - quan són per emportar en un bar o restaurant, demanem que ens els posin dins de la carmanyola.

Pollastre a l'ast - l'anem a comprar amb una cassola amb tapa.

En realitat quan  t'acostumes no costa tant, i no cal arribar als extrems, però si vas fent petits canvis, veuràs que és més fàcil del que sembla.

Resultado de imagen de vivir sin plástico libroUn lloc on he trobat molta informació, i que ha estat divertit de llegir perquè hem anat fent el mateix que ells en molts casos,  ha estat  el llibre de la Fer i del Patri. Ells fa gairebé 4 anys que viuen sense plàstic i també tenen un blog i un canal de YouTube.
 
Gràcies Ignasi per deixar-me aquest llibre!
 
M'agradaria que compartíssiu les vostres experiències i dubtes als comentaris, i si puc, us ajudaré amb molt de gust, així també ajudeu a la gent que es vulgui unir a aquest canvi!

1 comentari:

Moltes gràcies per deixar un comentari! Ens fa molta il·lusió!!