CANT DE LA COTXA

CANT DE LA COTXA

dilluns, 15 de juliol del 2019

ETHICAL TIME

UN GRAN AVENÇ PER AL MÓN DE LA MODA I DELS DRETS
 
A partir d'avui podreu adquirir productes d'acord amb els vostres valors a Ethical Time, la primera plataforma de moda sostenible.
 
 
ETHICAL TIME
És una aplicació per buscar i comprar roba ética que agrupa més de 300 marques i botigues amb la voluntat d'oferir una alternativa a les grans firmes de moda actual.
 
La seva missió és fer possible compres més respectuoses i justes amb les persones, el medi ambient i els animals. Impulsa les practiques de producción ètiques i el comerç responsable dins el sector de la moda.
 
Hi podreu trobar roba elaborada segons criteris de sostenibilitat económica i respecte pels drets humans. Podeu consultar un mapa amb la localització de les botigues físiques i fer recerques selectives segons característiques de fabricació,  dels materials o d'altres requeriments.
 
La plataforma també es pot fer servir des del móbil en versió PWA, una alternativa a la APP nadiua igualment accesible a través de tots els dispositius IOS i ANDROID. Es descarrega des de la mateixa página web a l'opció afegir a la pantalla d'inici.
 
 Ethical Time és una revolució que pretén canviar la manera de consumir moda fent-la més justa i accessible als consumidors.
 
  
EL SEU FUNDADOR

La idea sorgeix de l'Ignasi Eiriz, un jove Vilanoví de 21 anys,  que als 17després de llegir el llibre "Guia per vestir sense treball esclau" d'Albert Sales, va deixar de comprar a les grans multinacionals i va investigar quines botigues i quines marques duien a terme practiques socials, laborals i mediambientals responsables.Va decidir intentar revertir la situació actual de la industria textil creant aquesta plataforma. 
 
L'Ignasi sempre explica que és el petit de 4 germans, i que la roba que  utilitzava, era majoritàriament reutilitzada, i que no tota la roba que porta és ética, perquè és anterior al inici del projecte. No vol comprar roba nova i generar més residus. "Començar amb la moda ética no vol dir cambiar tot l'armari sino que a partir del que ja tens, quan necessites una nova peça, que aquesta sigui ética i sostenible".
 
Recordeu les 3 erres, reduir, reutilitzar i reciclar, tot i que l'Ignasi n'afegeix una, "recomanar".
 
 
 

VALORS DE LA ROBA ÈTICA

Alguns dels valors més habituals en aquest tipus de roba són:

Treball digne: que la gent que confecciona la roba, tingui unes condicions laborals i un sou dignes.

Vegana: que no utilitzi cap tipus de materials d'origen animal.

KM 0 o producció local: que les fabriques siguin de proximitat suposa un estalvi mediambiental.

Tints sostenibles: ja que la majoria de peces de roba que portem estan tenyides amb tints fets amb substàncies toxiques, que són, perjudicials per a la salut i per al medi ambient.

Economía circular: es a dir, si jo tinc una samarreta que ja no utilitzo, es desfà i es crea una nova peça de roba.

Residu 0: si jo tinc una tela i en faig 3 camises, l'espai de tela que sobra no el llenço sinó que faig una altra peça de roba.

Materials sostenibles: que els materials compleixin amb la majoria o tots els criteris anteriors.

Reutilitzada: si una peça de roba ja no l'utilitzo, donar-la a familiars, amics, Càrites o un contenidor de Roba amiga. També es pot vendre en un mercat de 2a mà.

Projecte social: que els guanys es destinin a un projecte del àmbit social.


Aquest projecte, que porta molt de temps a la ment de l'Ignasi, ja ha sortit a la llum. Em sembla genial, ja que hi havia pocs mitjans per arribar a aquest tipus de roba. La gent com l'Ignasi i el seu gran equip fan possible que avanci la societat, que siguem més justos, respectuosos i responsables.
 
Ignasi, gràcies per oferir aquesta oportunitat, gràcies per fer-la tema estrella.
Héctor, Natalia i Guillem, gràcies per no abandonar-lo mai en la seva lluita.

 

 


                                                               

1 comentari:

Moltes gràcies per deixar un comentari! Ens fa molta il·lusió!!