CANT DE LA COTXA

CANT DE LA COTXA

dimarts, 11 de maig del 2021

Gimcana "Raconets de Sitges"

 GIMCANA RACONETS DE SITGES

(Recomanem llegir “L’homenatge”)



Després de llegir el llibre que ja vàrem comentar en un blog anterior, ens venia molt de gust conèixer una mica més Sitges i vam decidir preparar una Gimcana. El dia de la sortida els participants havien de portar preparat  l'itinerari  amb la proposta de recorregut més curt. Va ser un matí molt entretingut, vam descobrir coses que desconeixíem, vam recordar personatges i llocs de "L'homenatge" i vam aprendre una miqueta més. 



Aquí teniu les proves de la Gimcana per si us ve de gust passejar-vos per aquests magnífics raconets de Sitges. 

1.- Hi ha una escultura de l'autor del monument dels Castells que està al Vendrell, de qui  estem parlant? Sabeu dir el nom de l’obra. La podem anar a veure?

2.- Heu de descobrir per què hi ha un  bocinet de Donosti a Sitges, a on està?  Què és? Hi anem? Hi ha alguna paraula en basc?  Que tenen en Comú Sitges i Donosti?

3.- Ens agradaria que ens portéssiu a passejar pel carrer més antic de Sitges, però no recordem com es diu. Quin és l’edifici gòtic que hi ha en aquest carrer?

4,. Anem a veure 3 estàtues de dones, les tres estan al mateix carrer.

5.- Quin és el veritable nom del carrer del Pecat? Com és que l’anomenen així?

6.- Podem trobar la  5 avinguda de Sitges? És perquè és molt gran i hi ha moltes botigues? Com es diu en realitat aquest carrer?

7.- Anem a la platja de la Fragata? Per què es diu així?

8.- De qui és aquest text? Podem anar a llegir-ne un fragment a l’aire lliure?

“Doncs bé, jo amics meus, anava caminant pel món, seguint terreny, saltant torrents i barrancs, quan un dia vaig veure una terra on hi feia més sol que als demés llocs, on el cel era més blau, la mar més blava també, les cases eren blanques i sense neu, i tot era verd i florit, i vaig fer alto. Vaig voler veure de la vora el que tan bonic era de lluny, vaig voler seguir aquella platja on l’escuma, sempre va i ve gronxant-se eternament, i sentir la veu d’aquella mar que enraona amb veu d’onades, dient coses que vénen de molt endins i entren més endins encara de qui les vol escoltar.

 9.- Anem a l’Ajuntament? En quina data i sobre que fou construït? La biblioteca està ubicada a la casa pairal de ..... ?

10.- Sereu capaços de trobar el primer xiringuito de la història?

11.- Que estrany que hi hagi una estàtua del Greco a Sitges, qui va ser l’impulsor? A on la podem veure?

 12.- Podríem veure alguna obra seva? A On? Hi anem? L’ordre ens és igual però estaria bé que fos en horari de visites. Qui hi estiuejava?

 13.- El llibre ens apropa a dos reconeguts artistes del modernisme, de qui estem parlant? Podem anar a visitar l’escultura que els hi ha fet Ramon Cuello?

 14.- Hi ha una altra escultura de Ramon Cuello? Podem saber quina és? I per què?

 

15.- Per què hi ha un monument a Facundo Bacardi? A on està?

 16.- Per què hi ha un monument que és una càmera? El busquem?

 17.- A prop de l’església de Sant Bartomé, trobarem una escultura que ens podria recordar a Copenhague. Quina escultura és? L’anem a veure?



Moltes gràcies a tots els participants, ha estat un dia genial!!! Esperem que us hagi agradat tant com a nosaltres i moltes gràcies per les fotos que ens heu enviat!! Xulíssimes!









                                          


                                                                                 





2 comentaris:

  1. Molt divertida aquesta gimcana, ideal per conèixer racons interessants i curiosos de Sitges!!

    ResponElimina

Moltes gràcies per deixar un comentari! Ens fa molta il·lusió!!