CANT DE LA COTXA

CANT DE LA COTXA

divendres, 21 de maig del 2021

LA VERITAT SOBRE EL CAS HARRY QUEBERT

La veritat sobre el cas Harry Quebert és una novel·la de ficció i misteri molt exitosa escrita per en Joël Dicker. 


SOBRE L'AUTOR

En Joël Dicker va néixer l'any 1985 a Ginebra, Suïssa. Tot i que és principalment conegut per la Veritat Sobre el Cas Harry Quebert, ha escrit 5 novel·les més. 

Le Tigre (2005)

Els últims dies dels nostres pares  (2010)

- El llibre dels Baltimore (2015) 

- La desaparició de Stephanie Mailer (2018)

- L'enigma de la cambra 622 (2020)


LA VERITAT SOBRE EL CAS HARRY QUEBERT

Aquesta novel·la narrada en 3 temps, 1975, 1998 i 2008 i organitzada en 31 capítols que van endarrere (sent l'últim l'1) tracta sobre la desaparició de la Nola Kellergan, un cas que va passar fa 33 anys i que havia quedat arxivat fins que es troba el cos de la jove de 15 anys a casa d'en Harry Quebert, un bon amic d'en Marcus Goldman, el narrador. Un thriller que t'atraparà fins al final, un final que no t'esperaves i que et deixa amb la boca oberta. 

En Marcus Goldman un gran escriptor conegut mundialment pel seu primer llibre, està en un moment de crisis escriptora, no sap que escriure, fa dos anys que no escriu absolutament res. Llavors, decideix anar a veure el seu gran amic (i gran escriptor) Harry Quebert. Un cop a casa del seu amic, descobreix que tenia una relació amb una noia de 15 anys, la Nola, la qual va desaparèixer fa 33 anys. Al cap d'uns dies, el cos de la Nola apareix al jardí d'en Harry, qui és declarat com a sospitós principal. En Marcus decideix lluitar per netejar el nom del seu amic i demostrar que ell no va ser. 

En Harry Quebert es va fer famós pel seu llibre "Els Orígens del Mal" una novel·la que va escriure molt jove. Anys després va ser professor de la universitat, allà va tenir en Marcus com a alumne i li va donar 31 consells molt importants (cadascun apareix al principi de cada capítol). 

La història passa a Aurora, una petita ciutat de New Hampshire i a Goose Cove, un petit cap de terra on viu en Harry. Aurora és un lloc molt tranquil on "tothom ho sap tot de tothom". 

El meu personatge preferit és la mare d'en Marcus. Les seves converses amb el seu fill són molt divertides i t'animen en moments en el que el llibre es torna fosc i no entens res. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per deixar un comentari! Ens fa molta il·lusió!!