CANT DE LA COTXA

CANT DE LA COTXA

divendres, 24 d’abril del 2020

EL VIEJO QUE LEÍA NOVELAS DE AMOR

UN VIEJO QUE LEÍA NOVELAS DE AMOR

"Antonio José Bolívar se ocupaba de mantenerlos a raya, en tanto los colonos destrozaban la selva construyendo la obra maestra del hombre civilizado: el desierto"


Una novel·la curta,  que ens relata la vida d'Antonio José Bolívar entre dos móns: el món de la natura i el món "civilitzat". Un món que per la seva ignorància i ambició desmesurada altera l'equilibri de la selva i lesiona als seus habitants. Un món que una vegada darrera l'altra demostra la seva ignorància volen imposar la seva manera de viure. 

L'escriptor,  Luis Sepúlveda que malauradament ens ha deixat fa pocs dies a causa del Coronavirus, aconsegueix incrementar la nostra estima i respecte  per la natura.  Així com el respecte i les ganes d'aprendre dels altres.   



Gràcies a  aquest llibre hem conegut un animal, que ens ha semblat molt divertit, té cara de simpàtic. I si el voleu conèixer de més a prop, al Cosmocaixa a Barcelona n'hi ha un. 

CAPIBARA

És el rossegador més gran del món i pot arribar a mesurar més de mig metre d'alçada i pesar més de 50 quilos, habita al nord de l'Amèrica del Sur. Viu al voltant de 10 anys. Majoritariament es herbivor, però també menja peixos.
capybara - Wiktionary
Neda molt bé, per escapar dels enemics busca refugi a l'aigua, pot tancar els seus conductes auditius per submergir-se i que no el molesti l'aigua, té el morro amb els forats del nas molt alts i pot estar gairebé submergit sense que el vegin. Pot estar fins a 4 minuts sota l'aigua i té unes membranes a les potes com les dels ànecs que li permeten nedar amb gran habilitat.







Quan va la familia junta, van en  fila índia, i quan els ataquen els primers que es posen a resguard són les femelles i les cries. Els mascles es queden al darrera fent petar les grans dents, és la seva única forma de defensa. 

Malauradament, són perseguits pels homes per la seva pell…

2 comentaris:

  1. Malauradament, vam deixar l’autor. Quan van dir que l’home és el fill del seu entorn. L’autor ens va deixar els seus estudis sobre aquest tipus d’animals.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, és una llàstima que ens hagi deixat... Era un gran defensor de la natura i de la igualtat entre les persones.

      Elimina

Moltes gràcies per deixar un comentari! Ens fa molta il·lusió!!