CANT DE LA COTXA

CANT DE LA COTXA

diumenge, 4 de juliol del 2021

TOP 11 LLIBRES I TOP 11 CANÇONS

 Hola lectores i lectors! Avui us parlaré dels meus 11 llibres preferits i les meves 11 cançons preferides (tot i que més que cançons parlaré de discs). Són 11 perquè amb 10 no m'arribava (i com podreu veure he fet alguna que altra trampa...) Espero que us agradi! Em podeu deixar als comentaris el vostre top 10 o bé alguna opinió d'algun dels llibres o d'alguna cançó! 



  1. Memòries d’Idhun
    Aquesta triologia escrita per la Laura Gallego és la meva preferida des de que la vaig llegir. Parla d'un món paral·lel a la Terra anomenat Idhun, on hi habiten tot tipus de poblacions. També hi vivien dracs i unicors fins el dia en que els 6 sols es van alinear. Tots els dracs i unicorns van morir menys dues cries que van ser salvades i enviades a la Terra. Cada llibre és més adictiu que l'anterior, una meravella. 100% recomanable. Ara se n'ha fet una sèrie d'anime a Netflix (però el doblatge en castellà és horrible).
     

  2. Harry Potter
    Què dir d'aquesta saga que no s'hagi dit ja? És una meravella, tant els llibres com les pel·lícules, com les continuacions i el fandom. Una saga que t'has de llegir sí o sí.

  3. Matar a un rossinyol
    Primer llibre que no és una saga!! Un thriller molt recomanable de la Sharper Lee. Li vaig dedicar un post al blog. Fent click aquí el podeu veure.

    “Matar un rossinyol és pecat”- diu l’Atticus. I ho és perquè “els rossinyols només es dediquen a cantar per alegrar-nos. No devoren els fruits dels horts, no fan nius als dipòsits de panís, no fan res més que vessar el seu cor, cantant per delectar-nos”


  4. Eleanor & Park + Violet & Finch
    Aquí parlaré de dos llibres diferents però al mateix temps similars. Els dos són novel·les d'amor, el primer de la Rainbow Rowell i el segon de Jennifer Niven. Els dos són històries d'amor diferents amb un final... Són molt boniques les dues i són molt recomanables per si vols llegir alguna cosa senzilla però no t'agraden les típiques històries d'amor. Netflix ha fet la pel·lícula de Violet & Finch però no la penso veure! I una curiositat per als que us heu llegit Eleanor & Park, en David Rees n'ha fet una cançó molt bonica que us recordarà alguns dels millors moments del llibre.

  5. La meva familia i altres animals Aquesta novel·la escrita per en Geral Durrell (un biòleg) parla de les experiències d'un nen (ell mateix) a la paradisíaca illa de Corfu (Grècia). Les descripcions són precioses i té un toc d'humor brutal. Vaig fer-ne un post parlant-ne aquí.

  6. Tobi Lolness Aquesta saga me la vaig llegir fa uns anys però de seguida es va convertir en una de les meves preferides. Va ser escrita per en Timothée de Fombelle i parla d'uns humans molt i molt petits que viuen en un arbre. Una societat fascinant. Però què passarà quan en Tobi s'embarqui en una aventura? Està formada per dos llibres el primer, Tobi Lolness i el segon Tobi Lolness i els ulls de Elisha. 

  7. Wonder Aquest llibre, escrit per la Raquel Palacio, segurament el coneixeu, parla de la vida d'un nen que té una deformació a la cara i que s'ha d'enfrontar amb tota una escola. Fa poc se'n va fer una pel·lícula que està super bé!
  8. Crònica de l'assasí de reis

    Al meu altre blog vaig fer una entrada dedicada a aquesta saga ja que em va semblar una meravella. Fent click aquí podeu llegir l'article sencer. És una saga meravellosa PERÒ està inacabada. L'últim volum va sortir l'any 2011, jo us recomanaria que us esperéssiu a que sortís l'últim volum de la triologia. Escrita per en Patrick Rothfuss. Té tres volums principals i altres històries independents però relacionades amb en Kvhote, el personatge principal.

    El nombre del viento (2007)

    El temor de un hombre sabio (2011)

    Las puertas de piedra (?)

  9. Rojo Blanco y sangre azul Una història d'amor molt bonica i diferent, ja que succeeix entre el fill de la presidenta dels estats units i el príncep d'Anglaterra amb tot el que això comporta. Una de les coses que més em van agradar d'aquest llibre és quan s'envien correus i acaben amb un fragment de cartes de personatges cèlebres homosexuals.

  10. La veritat sobre el cas Harry Quebert També vaig fer un post sobre aquest llibre a l'altre blog, aquí el teniu. Un thriller apassionant amb un final inesperat i que et deixarà amb la boca oberta.

  11. Heartstopper i I Was Born For This

Aquests dos llibres són de l'escriptora Alice Oseman, és una escriptora que m'agrada molt perquè li dona molta visibilitat al colectiu LGTBI i a la salut mental. A més els seus personatges no són els tipics. Heartstopper és una saga de 5 còmics (INACABADA, hi ha fins al 4) on explica la història d'en Charlie i en Nick, dos adolescents que s'enamoren. És una història molt bonica i molt fàcil de llegir en anglès. Ara estan fent-ne la sèrie a Netflix i s'ha de dir que els actors han estat molt ben escollit. I was born for this (el qual també és pot llegir perfectament en anglès) parla d'una banda des de dos punts de vista, el de una fan, la qual coneixerem com a Angel i el de el cantant de la banda, el Jimmy. Una història molt bonica i entretinguda.

Gràcies a aquesta saga he descobert la meravellosa cançó de Chloe Moriondo "I want to be with you"

CANÇONS
  1. Tanca els ulls-Txarango
    Tota la música que fa Txarango és preciosa però aquesta cançó és superior. Txarango és una banda catalana que l'any passat va treure el seu últim disc anomenat "de vent i ales" i està a punt de reprogramar la seva última gira que va ser posposada degut al covid.
  2. Through the dark - One Direction
    Una altra banda (separada també :'). One direction és una de les boybands més conegudes que hi ha hagut. Aquesta cançó m'agrada molt perquè m'ajuda quan no estic bé però també és molt animada per quan necessito energia. Altres cançons molt boniques són: Don't Forget Were You Belong i A.M. La banda estava formada per en Niall Horan, Louis Tomlinson, Liam Payne, Zayn Malik i Harry Styles.
  3. Serial Monogamist - Ashe Aquesta cançó és bastant recent, no fa ni un mes que va sortir. És d'una noia que es diu Ashe i que va treure el seu primer disc Ashlyn fa molt poc. Molt recomanable tot el disc, parla de la seva pròpia experiència dins d'una relació tòxica.
  4. Cançó de l'aire - Oques grasses Una banda d'Osona que està treient música molt i molt guai! Va treure el seu nou disc el 28 de maig "a tope amb la vida". Aquesta cançó és de l'anterior disc "fans del sol" que també és meravellós.
  5. Arms of a stranger - Niall Horan Aquesta cançó forma part del segon disc en solitari d'en Niall, el qual es diu "Hearbreak Weather". Tota la música que fa és molt bonica i les lletres són precioses. També us recomano la cançó d'Everywhere. Acaba de treure una col·laboració amb l'Anne Marie anomenada Our Song que és preciosa.
  6. Valentine - 5sos Aquesta banda australiana es va fer bastant coneguda amb el seu single "Youngblood" però també té altres cançons molt bones. Estàn a punt de treure un nou disc, i l'anterior, "CALM" és molt molt bo. Des de el single de Wildflower fins a la cançó de No Shame, no té pèrdua. Està formada per en Michael Clifford, Luke Hemmings, Ashton Irwin i Calum Hood.
  7. Let's fall in love for the night - FINNEAS Us ecomano molt el videoclip d'aquesta cançó. En Finneas és el germà de la Billie Eilish i també és cantant. Ha col·laborat en la escriptura de moltes cançons, desde Lonely de Justin Bieber fins a Moral of the Story de l'Ashe i el Niall.
  8. Girls - girl in red Aquesta cançó i moltes de les que té aquesta noia parlen de relacions entre dues noies i expliquen com se sent quan descobreix la seva sexualitat. Com em va dir una amiga, aquesta cançó hauria de ser l'himne d'algún lloc.
  9. Heather - Conan Gray Aquesta cançó es va fer molt coneguda fa uns mesos. Es molt bonica i trista i el videoclip és meravellós, si no l'has escoltat recomanat 100%.
  10. Meet me in the hallway - Harry Styles Aquesta cançó forma part del primer disc en solitari d'en Harry, anomenat per les fans HS1, que té cançons tan conegudes com Sign of the Times. El seu segon disc anomenat Fine Line és el que té el conegut single "Watermelon Sugar". Tant aquesta cançó com From the Dinning Table són molt delicades.
  11. El raïm es fa pansa - Doctor Prats
    Aquesta banda catalana també està traient nova música. Aquesta cançó forma part de l'últim disc que van treure. És molt bonica i m'agrada molt la lletra i les metàfores. Una cançó també molt bonica d'aquest disc és "Al final tot anirà bé".
    Vull recomanar també la música d'Ed Sheeran i en Lewis Capaldi, la de Ginestà (en especial la seva cançó anomenada l'Eva i la Jana) i una versió d'en Shawn Mendes de la cançó If The World Was Ending.

He creat una playlist amb totes les cançons, us deixo el link per aquí!

Fins aviat!

1 comentari:

Moltes gràcies per deixar un comentari! Ens fa molta il·lusió!!