CANT DE LA COTXA

CANT DE LA COTXA

dilluns, 29 d’abril del 2019

ECOSIA

L'altre dia,  gràcies al Bilal, vam descobrir ECOSIA.  Un buscador que destina, prop del 80% dels seus ingressos publicitaris a plantar arbres. Creat el 2009 amb  l'objectiu de plantar 1000 milions d'arbres abans del 2025.
L'he trobat molt interessant així que he decidit  utilitzar aquest buscador i  compartir-lo amb vosaltres , és un altre granet de sorra que contribuirà a la millora del nostre planeta. 



COM UTILITZAR ECOSIA?



1. Qualsevol persona pot entrar a ecosia.org i utilizar el buscador. 
2. També pot descarregar una extensió a chrome per convertir Ecosia en el seu buscador de referència.
3. Un cop instal·lat, cadascú pot portar el recompte de quants arbres ha plantat gràcies a les seves recerques.

COMPTA FINS I TOT L'ÚLTIMA GOTA DE CO2 

El mínim descuit pot ser fatal pel nostre planeta i els fundadors d'Ecosia, que coneixen la seva responsabilitat mesuren tot el CO2 que les seves accions envíen a l'atmosfera i estan decidits a neutralitzar fins a l'última gota d'aquest.
Amb el suport de MyClimate, una plataforma que ajuda a les empreses i als particulars a mesurar les emissions de CO2 , Ecosia ha calculat que, per cada recerca online s'emeten 0,2 grams de CO2 a l'atmosfera. El seu compromís, però, és compensar aquestes emissions.
Una acàcia plantada a Burkina Faso, pot assimilar, aproximadament 50 kg de  CO2   de l'atmosfera durant la seva vida. Segons el nobre de "clics" en anuncis i el valor dels termes de cerca Ecosia guanya una mitjana de 0,5 cèntims de dolar per clic, tot i que hi ha paraules clau, com "crèdit", "compte bancari" o "placa solar" que poden arribar a produir fins i tot un parell de dolars per clic. Avui, plantar un arbre a Burkina Faso costa 28 cèntims de dolar, això vol dir que, aproximadament cada 45 recerques (aprox) es planta un arbre nou, neutralitzant les emissions que elles mateixes generen. La plantació dels arbres al país africà que rep les aportacions d'Ecosia va a càrrec de  l'ONG OZG.be, entitat amb una gran experiència en la reforestació en aquella zona.

UN PROJECTE IMPARABLE


 A mitjans de 2015, Ecosia sumava cada mes més de 15 milions de recerques amb uns  2,5 milions d'usuaris. En una entrevista, el seu fundador Christian Kroll va afirmar que al novembre de 2014 van arribar al primer milió d'arbres plantats. Al segon milió van arribar-hi a mitjans de 2015.
En aquest moment porten plantats 96.647.549 arbres, tot i que el nombre puja a cada segon que passa, De ben  segur que quan ho mireu vosaltres, n'hi haurà molts més.

Aquí us deixo un parell de vídeos interessants sobre aquest projecte:
Entre tots podem ajudar a salvar el planeta!
 
 

8 comentaris:

  1. És una bona manera de contribuir fent coses tan senzilles com navegar! (:

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, i estem de sort, moltes persones han compartit l'enllaç i cada cop són més els arbres plantats! Gràcies per compartir Ecosia amb nosaltres!

      Elimina
  2. Quin projecte més xulo! Esperem que cada cop hi hagi més iniciatives per salvar la Terra :P

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, per sort cada cop hi ha més persones sensibilitzades per salvar aquest planeta que és de tots.

      Elimina
  3. Fet!! A partir d'ara s'ha acabat google! Molt bona iniciativa i gràcies per donar-la a conèixer!

    Per cert, que opineu d'anar a visitar l'ONG OZG.be? :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Genial i gràcies per donar-la a conèixer tu també. No estaria pas malament, hi anem plegades? :P

      Elimina
  4. Quina bona eina!! Per complementar-la podriem utilitzar https://www.wapsi.org/ quan comprem viatges, telèfons... així contribuïm encara una mica més i tampoc no costa gens...! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó! És una iniciativa molt interessant i que l'utilitzarem d'ara endavant! Un dia d'aquests farem una entrada per tal de fer-ne difusió!

      Elimina

Moltes gràcies per deixar un comentari! Ens fa molta il·lusió!!