CANT DE LA COTXA

CANT DE LA COTXA

dijous, 7 de març del 2019

8 De MARÇ "Totes tenim una dona meravella dins nostre"


"Totes tenim una dona meravella dins nostre" Diane Von Furstenber (1946)


Avui divendres 8 de març, dia internacional de la dona, m'agradaria fer un petit homenatge a diverses dones que han arribat on elles volien sense permetre que la condició de ser dones els ho impedís, demostrant a tothom que tots som iguals i tenim les mateixes capacitats. 

Em sap molt greu que no hagin estat reconegudes com es mereixen pel sol fet de ser dones. 

M'agradaria explicar un fet que va succeir a la meva classe d'ètica fa uns mesos quan el professor ens va fer anomenar  personatges històrics que coneguésim i el resultat va ser aquest:

Personatges històrics homes: 16 
Personatges històrics dones: 4 

Aquesta activitat ens pot fer pensar que hi ha hagut més persones "importants" del génere masculí,  però el que passa es que malauradament a dia d'avui encara continua la desigultat de gènere. En només 3 llibres he trobat més de 200 dones que han fet història de les quals la majoria de gent en coneix... 4. 

Sabeu que la creadora del cinema de ciencia ficció, la primera executiva de la història del cinema i una pionera en l'ús de els efectes especials va ser una dona? Doncs sí, va ser Alice Guy, qui va fer la primera pel·lícula que explicava una història només un any després de l'aparició de la pel·lícula coneguda com la primera dels germans Lumiére. 

Suposo que tots coneixeu l'història de Julio Verne de la volta al món en 80 dies, però sabeu que Nellie Bly, per les mateixes dates va aconseguir superar al protagonista i fer la volta en 72 dies?! I tant sols amb 18 anys va entrar al seu lloc de treball (periodista) després d'escriure una carta queixant-se d'un article que menyspreava a les dones!

Ara se'ns faria extrany que algú de color s'hagués d'aixecar per deixar seure algú blanc, oi? Doncs al 1955 a Alabama era obligatori! Però la Rosa Parks es va negar a complir la normativa i li va plantar cara al conductor perquè defensava que tots tenim els mateixos drets! El que no sabia el conductor és que ella ja s'havia negat  a pujar a aquell mateix bus 12 anys abans per un fet semblant. 

Si us sembla interessant i voleu descobrir més us recomano uns quants llibres:
-Contes de bona nit per a nenes rebels. (Elena Favilli i Francesca Cavallo) (Estrella Polar, 2017)
-Contes de bona nit per a nenes rebels 2. (2018)
-Las chicas son guerreras. (Irene Cívico i Sergio Parra) (Penguin Random House Grupo Editorial, 2016) 


"No seré una dona lliure mentre hi continui havent dones sotmeses" Audre Lorde (1934-1992)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per deixar un comentari! Ens fa molta il·lusió!!